Kurti pisao ministrima EU o severu Kosova i hapšenjima

Izvor: Blic, 13.Apr.2012, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurti pisao ministrima EU o severu Kosova i hapšenjima

Predsednik kosovske parlamentarne komisije i vođa Pokreta "Samoopredelenje" Aljbin Kurti pisao je ministrima spoljnih poslova 27 zemalja EU povodom hapšenja Albanaca u Srbiji i ubistva kosovskog Albanca u severnom delu Mitrovice.

Kako je preneo prištinski dnevnik "Koha ditore", Kurti je u pismu naveo da je srpski ministar policije Ivica Dačić "javno priznao da je Srbija uhapsila kosovske Albance u znak >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << osvete".

"Jasno je da hapšenja prosto imaju politički motiv i da su u pitanju teška kršenja ljudskih prava", naveo je Kurti.

On je, istovremeno, pozvao ministre da utiču na - kako je kazao - "bezuslovno oslobađanje svih Albanaca koji su uhapšeni zbog političkih motiva proteklih meseci".

Povezane vesti: Tači sa Kforom i Euleksom o severu Kosova Stefanović: Izjava Nikolića štetna po državne interese ANA ponovo preti intervencijom na Kosovu, u Srbiji, Makedoniji i Grčkoj Stefanović: Vlada nije postavila barikade na KiM Mihajlović: Izjava Nikolića opasna i neodgovorna
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Ivica Dačić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.