Krkobabić: Vreme je da teret štednje ponesu neki drugi

Izvor: Blic, 29.Avg.2015, 08:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krkobabić: Vreme je da teret štednje ponesu neki drugi

Lider Partije ujedinjenih penzionera Srbije Milan Krkobabić izjavio je da je iz razgovora sa predsednicima gradskih i opštinskih odbora, članstvom ali pre svega sa građanima, vidno da se u javnosti PUPS sve više doživljava kao partija socijalne pravde, kao zaštitnik ugroženih slojeva.

"Ne čudi. Bauk neizvesnosti da li će biti penzija ili ne, preteći je kružio nad glavama najsiromašnijih. Upravo je ta kategorija podnela najveći teret krize i mera koje je država preduzela. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ali su oni imali i najviše razumevanja za to, u potpunosti su shvatili i težinu situacije i neophodnost podrške koju je PUPS dao konceptu fiskalne konsolidacije koji je proklamovao predsednik Vlade", kaže Krkobabić za "Danas".

Kako je dodao, sada, kada su efekti konsolidacije vise nego ubedljivi, vreme je da i oni malo odahnu, jer svet pripada i njima.

"Vreme je da teret štednje ponesu neki drugi", kaže Krkobabić.

On dodaje da su vrednosni stavovi prema kojima penzije treba da prate plate, kao i slogan da nema viška radnika, već samo manjak poslova, potvrdjeni i podržani u direktnim kontaktima sa gradjanima, na ulicama, trgovima i u salama.

"PUPS zaista pravi iskorak ka partiji socijalne pravde koja će okupiti i zastupati široke slojeve, ne samo penzionere. Zbog toga nudimo odgovore i za ostale probleme, što je i logično, jer su oni svi medjusobno povezani", kaže lider PUPS-a.

Prema njegovim rečima, zastupajući novi koncept isplate penzija, koji je više evropski, blizak slovenačkom modelu, zalažemo se pre svega za "dobru državu", državu ekonomski utemeljenu, organizovanu, efikasnu i socijalno pravednu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krkobabić:Vreme da teret štednje ponesu neki drugi

Izvor: Mondo, 29.Avg.2015

Lider Partije ujedinjenih penzionera izjavio je da je iz razgovora sa predsednicima gradskih i opštinskih odbora, članstvom ali pre svega sa građanima, vidno da se u javnosti PUPS sve više doživljava kao partija socijalne pravde...Foto: Beta, arhiva.."Ne čudi. Bauk neizvesnosti da li će biti penzija...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.