Krkobabić: Ključni privredna aktivnost i nova radna mesta

Izvor: Telegraf.rs, 21.Okt.2016, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krkobabić: Ključni privredna aktivnost i nova radna mesta

Boravak predstavnika Vlade Srbije na jugu zemlje veoma je bio važan kako bi se čuli problemi građana u tom delu Srbije, a ključna stvar u narednom periodu trebalo bi da bude otvaranje novih radnih mesta i pokretanje privredne aktivnosti, izjavio je danas ministar bez portfelja Milan Krkobabić.

- Građani sa juga su shvatili da su uvaženi i bitni deo Srbije, odnosno na isti način tretirani kao građani Beograda i to ljudima mnogo znači. Ovo je bila prilika da se čelnim ljudima >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << zemlje kaže sve, a i smisao posete bio je da se izađe iz kabineta, čuju građani i shvati šta su njihovi problemi - rekao je Krkobabić za Pink.

Kako je naveo, među glavnim pitanjima građana bilo je kad će plate i penzije da se povećaju.

- Odgovore znaju i oni i ja. Počeli smo sa novootvorenim fabrikama, radiće mladi ljudi, uplaćivaće doprinose, puniće se penzioni fond i to je jedini način da bi neko dobio platu i penziju, da u tom fondu moraju da postoje sredstva - rekao je on.

Foto: Marko Todorović

Ministar je istakao da su ključni faktori pokretanje privredne aktivnosti i otvaranje fabrika.

Kako je rekao, na lokalu su uvek važna i pitanja infrastrukture, odnosno saobraćajnice i lokalni putevi i da se u tome neće zaostajati.

Govoreći o javnim preduzećima, Krkobabić je rekao da sistem mora da funkciniše, odnosno da se prati nadzor nad tim preduzećima i da, kako je dodao, "sve bude usklađeno i vođeno".

- Oni su vrlo bitan resurs države i važno je da ta preduzeća budu profitabilna. Kod javnih preduzeća treba snimiti situaciju, videti čime raspolažemo, detaljno pogledati programe i poslovanja i ono što je ključno javne nabavke. Onda dolazimo do utvrđivanja optimalnog broja zaposlenih i tu hoćemo da imamo podršku svih zaposlenih i sindikata - rekao je Krkobabić.

(Tanjug/Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.