Krasnići: Beograd ne ostvaruje dogovore iz Brisela

Izvor: Blic, 05.Apr.2012, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krasnići: Beograd ne ostvaruje dogovore iz Brisela

Predsednik Skupštine Kosova Jakup Krasnići optužio je danas Beograd da ne ostvaruje sporazume koji su postignuti tokom dijaloga o tehničkim pitanjima Beograda i Prištine.

On je u razgovoru sa delegacijom američkih kongresmena koju predvodi David Dreir, takođe izrazio nezadovoljstvo stanjem na severu Kosova i pri tome pomenuo funkcionisanje paralelnih struktura Srbije i hapšenje dvojice policajaca na teritoriji Kosova.

Kako se navodi u saopštenju, Krasnići je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << američke kongresmene upoznao i sa izazovima sa kojima se na unutrašnjem planu susreće Kosovo kao što su nedovoljni ekonomski razvoj, velika nezaposlenost, vladavina zakona, dok je na spoljnom planu izdvojio nepriznavanje Kosova od strane pet država članica Evropske unije i pitanje liberalizacije viza.

Povezane vesti: U Prištini kamenovani automobili delegacije Vlade Srbije, uhapšeno dvoje De Marnjak: Nastavak dijaloga ostaje cilj Nemački ambasador u Prištini: Hapšenja na Kosovu i u Srbiji su politički motivisana Ristić: Kforu naređeno zatvori alternativne puteve u Leposaviću i Zubinom Potoku Homen pozvao kosovske institucije da ne primenjuju silu

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.