Koštunica: Pogubna politika EU nema alternativu

Izvor: Blic, 31.Mar.2012, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Pogubna politika "EU nema alternativu"

Beograd - Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica smatra da će se na predstojećim izborima na Đurđevdan određivati budućnost i sudbina Srbije, kao i strateški pravac kojim će Srbija krenuti.

Koštunica je na predizbornoj konvenciji DSS u Zemunu, ponovio da program te stranke predviđa političku i ekonomsku neutralnost Srbije, kao i da se zemlja okrene sebi rukovodeći se svojim interesima, a ne kako je rekao "pogubnom” politikom da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << EU nema alternativu.

Lider DSS tvrdi i da politika pridruživanja EU Srbiji nije donela ništa dobro, već da se zbog toga i potpisivanja SSP polako odriče Kosova i Metohije, pri čemu, kako ocenjuje, "ucene neće prestati”.

On je odbacio optužbe da DSS Srbiju gura u izolaciju, navodeći da program te stranke podrazumeva da Srbija sarađuje i sa EU, ali i ostalim zemljama.

Potpredsednik DS S Nenad Popović predstavio je ekonomski program te stranke "Nova industralizacija” i rekao da su u njemu sadržana dva cilja za oporavak Srbije - zapošljavanje i razvoj domaće privrede. On je rekao da je Srbiji neophodno ulaganje u građevinarstvo, poljoprivredu, infrastrukturu i energetiku.

Popović je obećao da će DSS, ukoliko dođe na vlast, obezbediti iz Ruske Federacije 10 miliona evra za privredu. On je ponovio stav DSS da je Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU štetan po Srbiju, jer je, kako tvrdi, u poslednje tri godine izgubila 500 miliona evra direktnih prihoda od nižih carina.
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.