Koštunica: Od Srbije se traži više nego od drugih

Izvor: Blic, 22.Feb.2012, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Od Srbije se traži više nego od drugih

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je večeras da se od Srbije traži da članstvo u Evropskoj uniji plati više nego što je do sada platila bilo koja zemlja i ponovio da zato treba da proglasi političku neutralnost.

"Nije Srbija promenila odnos prema Evropskoj uniji, već Brisel prema Srbiji. Od Srbije se traži da plati članstvo u Evropskoj uniji, koje do sada nije platila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nijedna zemlja", rekao je Koštunica na promociji svoje knjige "Zašto Srbija, a ne Evropska unija" u Sremskoj Mitrovici, koju je organizovao Fond "Slobodan Jovanović".

Koštunica je objasnio da Srbija treba da proglasi politicku neutralnost, jer je integracija u Evropsku uniju moguća samo kroz "dezintegraciju Srbije".

On je naveo i da je Ustav pravna barijera "otimanju Kosova od Srbije".

"Kosovo nije samo teritorijalno pitanje, već je i vertikala našeg naroda, ali i važno ekonomsko pitanje. Dok je Ustav Srbije na snazi nema ništa od nezavisnosti Kosova", naglasio je Koštunica.

Povezane vesti: Francuska, Italija i Austrija: Srbiji dati status kandidata Tadić: Nisam optimista kada je u pitanju status kandidata Priština traži da Deklaracija o nezavisnosti bude u fusnoti Otkazan let aviona tima Prištine, dijalog verovatno sutra Berns: Status kandidata za članstvo Srbije u EU nadomak ruke
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Koštunica: Srbija nije promenila stav, već Brisel

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Feb.2012

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica rekao je da se od Srbije traži da članstvo u Evropskoj uniji plati više nego što je do sada platila bilo koja zemlja, i ponovio da zato treba da proglasi političku neutralnost.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.