Koštunica: Neutrlnost je sloboda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Apr.2012, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Neutrlnost je sloboda

ČAJETINA -

Predsednički kandidat Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je na konvenciji u Čajetini, gde je ova stranka već 12 godina na vlasti, da aktuelna vlast želi da Srbiju gurne u neprijateljske ruke.

"Priznali su Kosova sa zvezdicom na regionalnim skupovima,ali im to ništa ne znači, jer je narod slobodan i to ne mogu da mu ukinu, a Kosovo i Metohija je naše i uvek će biti, samo njima i njihovim stranim partnerima ono nije srpsko", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekao je Koštunica.

On je naglasio da od kada se pre četri godine odustalo od srpskog zarad evropskog puta u Srbiji postoji jaz.

"Jaz između nezadovoljstva ojađenog, osiromašenog naroda i njihove sreće na predizbornim spotovima, po kojima imate utisak da živimo u najbogatijoj evropskoj zemlji oko koje se otimaju investitori, trenutno najviše italijanski", rekao je Koštunica.

Lider DSS naglasio je da se ova stranka zalaže za slobodnu, suverenu i neutralnu državu.

"Pravo ime političke neutralnosti je sloboda, u ekonomskom, političkom i svakom drugom smislu. Ona ne znači konfrontaciju sa Evropskom unijom i nije izolacija zemlje, već očuvanje nacionalnih i državnih interesa Srbije", zaključio je Koštunica na konvenciji DSS u Čajetini.
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.