Koštunica: Neutralnost pravo ime za slobodu

Izvor: Glas javnosti, 01.Maj.2012, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Neutralnost pravo ime za slobodu

BEOGRAD - Predsednički kandidat Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica izjavio je da je politička neutralnost Srbije, koju DSS zastupa, pravo ime za slobodu zemlje.

"To je politika u kojoj vidim budućnost Srbije. Politička neutralnost je pravo ime za slobodu da se Srbija ekonomski razvija, to je pravo ime za slobodu Srbije kao države da neko spolja ne može protivpravno da otima delove teritorije >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i znači slobodu građana da sami odlučuju o Srbiji i da ono što odluče na izborima ne može biti izmenjeno nakon izbora u nekoliko ambasada u Beogradu", rekao je Koštunica.

On je u intervjuu za RTS rekao da je Srbija ne treba da bude članica EU, ali nijednog drugog sličnog saveza, političkog ili vojnog, i istakao da treba samostalno da se razvija prema svojim interesima.

"Politika EU nema alternativu nam je protekle četiri godine pokazalo loše rezultate.

Plate su manje, investicije prepolovljene, nezaposlenost je povećana, teško se živi, a potpisisvanjem Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU izgubilo se nekoliko stotina miliona evra", naveo je Koštunica.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.