Koštunica: Dok je Ustav na snazi, ništa od nezavisnosti Kosova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Feb.2012, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Dok je Ustav na snazi, ništa od nezavisnosti Kosova

SREMSKA MITROVICA -

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je večeras da se od Srbije traži da članstvo u Evropskoj uniji plati više nego što je do sada platila bilo koja zemlja i ponovio da zato treba da proglasi političku neutralnost.

"Nije Srbija promenila odnos prema Evropskoj uniji, već Brisel prema Srbiji. Od Srbije se traži da plati članstvo u Evropskoj uniji, koje do sada nije platila nijedna zemlja", rekao je Koštunica na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << promociji svoje knjige "Zašto Srbija, a ne Evropska unija" u Sremskoj Mitrovici koju je organizovao Fond "Slobodan Jovanović".

Koštunica je objasnio da Srbija treba da proglasi političku neutralnost, jer je integracija u Evropsku uniju moguća samo kroz "dezintegraciju Srbije".

On je naveo i da je Ustav pravna barijera "otimanju Kosova od Srbije".

"Kosovo nije samo teritorijalno pitanje, već je i vertikala našeg naroda, ali i važno ekonomsko pitanje. Dok je Ustav Srbije na snazi, nema ništa od nezavisnosti Kosova", naglasio je Koštunica.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Vojislav Koštunica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DSS za političku neutralnost Srbije

Izvor: B92, 22.Feb.2012

Sremska Mitrovica -- Lider DSS Vojislav Koštunica kaže da se od Srbije traži da članstvo u EU plati više nego što je do sada platila bilo koja zemlja...Srbija, prema njegovim rečima, zato treba da proglasi političku neutralnost..."Nije Srbija promenila odnos prema Evropskoj uniji, već Brisel...

Nastavak na B92...

Koštunica: Od Srbije se traži više nego od drugih

Izvor: S media, 22.Feb.2012

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica, na promociji svoje knjige "Zašto Srbija, a ne Evropska unija" u Sremskoj Mitrovici koju je organizovao Fond "Slobodan Jovanović", izjavio je da Srbija nije promenila odnos prema Evropskoj uniji, već Brisel prema Srbiji i da se od Srbije traži...

Nastavak na S media...

Koštunica: Politika „i EU i Kosovo“ je šarena laža za glasače

Izvor: Blic, 23.Feb.2012, 07:25

Srbija prvo treba da proglasi političku neutralnost. Time bi sa sebe skinula sve pritiske i ucene koje stižu iz Brisela. Politička neutralnost je velika ideja i jak argument Srbije. Ona otvara mogućnost da se na novim osnovama postave i urede odnosi s Briselom i Vašingtonom. Srbija drži ključeve...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.