Koštunica: Biti ili ne biti

Izvor: Kurir, 03.Apr.2012, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Biti ili ne biti

Predsednik DSS se usprotivio i članstvu Srbije u NATO, upozoravajući da to znači da srpski vojnici ginu u svetu za tuđe interese

UŽICE - Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica upozorio je danas u Užicu da su izbori 6. maja pitanje opstanka Srbije, jer će se odlučivati da li će ona biti slobodna i suverena država ili će nastaviti politiku "Evropa nema alternativu".

"Politička neutralnost znači >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da Srbija neće da veže svoju sudbinu samo za jedan savez kakav je Evropska unija (EU), već da hoćemo saradnju sa svim zemljama Unije, ali i Ruskom federacijom u skladu sa našim interesima, a ne na svoju štetu", rekao je Koštunica.

Koštunica je rekao da je Srbija, od potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, bila samo na gubitku. U protekle tri godine, rekao je lider DSS, taj gubitak je bio politički, materijalni i moralni, jer je predstavljao početak procesa odricanja od Kosova i Metohije. Koštunica se usprotivio i članstvu Srbije u NATO, upozoravajući da to znači da srpski vojnici ginu u svetu za, kako je naveo, tuđe interese.

Koštunica je pozvao Užičane da glasaju za političku neutralnost zemlje i da shvate da su izbori "biti ili ne biti" za Srbiju.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.