Kosteš traži reaktiviranje Akcionog tima za reformu političkog sistema

Izvor: Blic, 26.Jun.2017, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosteš traži reaktiviranje Akcionog tima za reformu političkog sistema

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš zatražio je danas od državnog vrha da reaktivira rad Akcionog tima Skupštine Srbije za reformu političkog sistema, kao početak dijalog o promeni Ustava.

- To je ujedno i pravi način za početak unutrašnjeg dijaloga koji je predsednik Srbije najavio o Ustavu, Kosovu i Metohiji, odnosima u regionu i drugim pitanjima - naveo je Kostreš u pisanoj izjavi.

Kostreš je ocenio da budući Ustav treba >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da bude u skladu sa evropskim standardima, realan i da odražava stanje na terenu.

- Otvorena i iskrena debata, bez podela na patriote i izdajnike, koju bi pratila izmena niza zakona, preduslov je kvalitetne izmene lošeg Ustava, koji guši i centralizuje Srbiju. Parlament je bio i ostao jedino i najbolje mesto za takav razgovor i reformu političkog sistema - dodao je Kostreš.

Akcioni tim za reformu političkog sistema 2015. godine održao je nekoliko sednica, ali nije bilo zvaničnih zaključaka niti predloga.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.