Kosovska policija zaplenila izborni materijal SRS

Izvor: Kurir, 30.Apr.2012, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovska policija zaplenila izborni materijal SRS

Policija je privela i Dragutina Perića i Radovana Ničića koji su nakon ispitivanja pušteni, sumnjiče se za podsticanje nacionalne, verske, etničke i rasne mržnje

GRAČANICA - Kosovska policija potvrdila je danas da je u Gračanici pretresla sinoć objekat u kojem se nalaze prostorije Srpske radikalne stranke i zaplenila izborni materijal.

Kako se navodi u saopštenju kosovske policije, predstavnici stranke sumnjiče se za podsticanje nacionalne, verske, etničke >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i rasne mržnje.

Kosovski policijci, potvrđeno je u saopštenju, sinoć su sa stubova, kontejnera i iz kruga autobuske stanice u Gračanici uklanjali predizborne plakate sa likom haškog optuženika i lidera radikala Vojislava Šešelja.

Pretres kuće koja u vlasništvu lokalnog Srbina izvršne je po nalogu javnog tužioca, ali nije pronađeno ništa sumnjivo, dodaje se u saopštenju.

"Javni tužilac je izdao nalog da se izvrši pretres još jedne kuće u kojoj se nalazi sedište SRS i policija je tu pronašla izborni materijal koji je konfiskovan, a protiv predsednika stranke je iniciran slučaj za podsticanje nacionalne, etničke, rasne i verske mržnje", dodaje se u saopštenju.

Predsednik koordinacionog odobra Srpske radikalne stranke Ljubomir Kragovic izjavio je da je policija sinoć privela Dragutina Perića i Radovana Ničića koji su nakon ispitivanja pušteni.

Kragović je rekao da su dvojica funkcionera SRS zadržana u policiji gotovo tri sata i da je iz prostorija SRS u Gračanici kosovska policija zaplenila promotivni matetrijal za predstojeće republičke i predsedničke izbore.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.