Kosovo zavelo embargo na uvoz iz Srbije

Izvor: Blic, 20.Jul.2011, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo zavelo embargo na uvoz iz Srbije

Vlada Kosova je danas odlučila da na osnovu reciprociteta uspostavi embargo na uvoz robe iz Srbije. To je odgovor na to što Srbija ne priznaje pečat kosovske carine što onemogućava izvoz sa Kosova u Srbiju, piše u saopštenju Vlade, izdatom u Prištini.

U saopštenju se navodi da je Vlada Kosova "donela odluku o primeni recpročnih mera, kao odgovor na blokadu izvoza sa Kosova, od strane Srbije".

Odluka o zavođenju embarga je, piše dalje, posledica "neuspeha u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << postizanju sporazuma o priznavanju carinskih pečata Kosova i o slobodnoj trgovini".

Do toga je došlo jučerasnjim odlaganjem šeste runde pregovora Prištine i Beograda, koji se vode u Briselu uz posredovanje Evropske unije.

Mere recirpociteta su stavljene na snagu i prema Bosni i Hercegovini, a carisnka taksa za uvoz robe iz te zemlje na Kosovo iznosiće od sada 10 odsto, kaže se u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosovo: Embargo na uvoz iz Srbije

Izvor: B92, 20.Jul.2011

Priština -- Vlada Kosova je odlučila da na osnovu reciprociteta uspostavi embargo na uvoz robe iz Srbije...To je odgovor na to što Srbija ne priznaje pečat kosovske carine što onemogućava izvoz sa Kosova u Srbiju, piše u saopštenju Vlade, izdatom u Prištini...U saopštenju se navodi da je Vlada...

Nastavak na B92...

Kosovo: Rampa na proizvode iz Srbije

Izvor: Mondo, 20.Jul.2011

Vlada Kosova je danas odlučila da na osnovu reciprociteta uspostavi embargo na uvoz robe iz Srbije.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.