Korak napred,ali advokati i dalje u protestu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2014, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korak napred,ali advokati i dalje u protestu

Postignut je korak napred na današnjem sastanku Ministarstva pravde i advokata. Ledena barijera je probijena, ali advokati još uvek ne prekidaju protest. Predstavnici Advokatske komore Srbije i Ministarstva pravde postigli su napredak u današnjim pregovorima, a advokati će na ponudu ministarstva odgovoriti do ponedeljka, 27. oktobra, kad će doneti i odluku da li će obustaviti protest, u kome su više od mesec dana.

Sastanku u Vladi Srbije na inicijativu ministra Pravde Nikole >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Selakovića, odazvalo se tridesetak advokata koje su predstavljali Dragoljub Đorđević, predsednik Advokatske komore Srbije i Slobodan Šoškić, predsednik Advokatske komore Beograd. Na početku sednice, obe strane su istakle da je jako važno doći do konstruktivnog rešenja.

"Ono što se dešavalo u prethodnih 40 dana, kada su se čule različite reči, neka to bude nešto što predstavlja zakopanu sekiru i da ne govorimo o tome jer računam da smo se ovde okupili sa ciljem da nađemo rešenje", kazao je ministar praved Nikola Selaković.

Da je dogovor važan ističe i Đorđević.

"Mi smo spremni da se dogovorimo oko toga gde ćemo doći, ali advokatura više nikada neće imati primedbu da je ćutala, sve ono što smatramo da nije u skladu sa Zakonom, da nije u skladu sa Ustavom, da ide protiv interesa građana Srbije, advokatura više neće biti nemi svedok", istakao je on.

Đorđević podseća ministra da advokatura nikada do sada nije bila u ovoj meri ujedinjena i odlučna da se do kraja bori za svoje uslove.

Iako su mediji pozvani da prisustvuju sastanku između ministra Selakovića i predstavnika advokata u Vladi Republike Srbije, posle 30 minuta zamoljeni smo da napustimo salu za sastanke.

Posle izlaska medija, pregovori su ubrzo završeni i dobili smo saopštenje u kome stoji da je ministar Nikola Selaković upoznao prisutne na sastanku s predlozima Ministarstva koji podrazumevaju izmenu određenih članova Zakona o javnom beležništvu i Zakona o prometu nepokretnosti.

Takođe, iznet je i predlog u vezi sa načinom paušalnog oporezivanja advokata za 2014. Godinu.

Na ponudu ministarstva, komora će odgovoriti zaključno sa ponedeljkom, 27. Oktobrom, i ukoliko ona bude prihvaćena, advokati nastavljaju sa radom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Razgovarali advokati i Selaković

Izvor: BKTV News, 23.Okt.2014

Sastanak ministra pravde Nikole Selakovića i predstavnika advokature, predvođenih predsednikom Advokatske komore Srbije (AKS) Dragoljubom Đorđevićem, završen je, trajao je nešto manje od sat vremena, a nezvanično se kaže da neće biti izjava, ni saopštenja.. . Selaković i advokati istakli...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.