Konsultacije o rukovođenju skupštinskim odborima

Izvor: Glas javnosti, 24.Jul.2012, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konsultacije o rukovođenju skupštinskim odborima

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović održaće danas konsultacije sa predstavnicima poslaničkih klubova, na kojima će se razgovarati o rukovođenju skupštinskim odborima.

Skupština Srbije juče je formirala 19 skupštinskih odbora, kao i Odbor za prava deteta, koji će funkcionisati kao posebno radno telo.

Opoziciona DS zatražila je juče da opozicija rukovodi odborima za odbranu i unutrašnje poslove i za kontrolu službi bezbednosti, a iz SNS je >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << objašnjeno da je opoziciji ponuđeno rukovođenje odborima za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, energetiku, poljoprivredu, šumarstvo, vodoprivredu, odborom za obrazovanje, nauku i tehnološki razvoj, zatim za kluturu i informisanje, za zdravlje i porodicu.

Takođe, opoziciji je, kako je saopšteno iz SNS, ponuđeno da bude na čelu odbora za evropske integracije, za dijasporu, za zaštitu životne sredine, a da je naknadno to omogućeno i za odbor za spoljne poslove.

Potpredsednik DS i poslanik te stranke Dragan Šutanovac kazao je da je "potpuno neprirodno" da vlast kontroliše rad službi bezbednosti, kao i resore odbrane i unutrašnjih poslova, i naglasio da su ta dva odbora minimum koje treba da vodi opzoicija.

Šef poslanika SNS Aleksandar Vučić rekao je da je vladajuća većina spremna da uvaži još neke "od želja" opozicije, ali da je nemoguće da dobiju baš sve što žele.

Formirani su odbori za ustavna pitanja i zakonodavstvo, za odbranu i unutrašnje poslove, za spoljne poslove, za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu, za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, za dijasporu i Srbe u regionu, kao i za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku.

Takođe, u parlamentu će funkcionisati odbori za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije, za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo, za Kosovo i Metohiju, za kulturu i informisanje, za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva.

Tu su i odbori za zdravlje i porodicu, za zaštitu životne sredine, za evropske integracije, za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, kao i za kontrolu službi bezbednosti.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović s poslanicima o odborima

Izvor: Akter, 24.Jul.2012

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović počeo je konsultacije sa predstavnicima poslaničkih grupa o tome koje će stranke voditi skupštinske odbore

Nastavak na Akter...

Skupština: Vladajućoj koaliciji 11, opoziciji osam skupštinskih odbora

Izvor: S media, 24.Jul.2012

Vladajućoj koaliciji pripašće 11 a opoziciji osam skupštinskih odbora, dogovoreno je danas na konsultacijama predsednika parlamenta Nebojše Stefanovića sa predstavnicima poslaničkih grupa o rukovođenju skupštinskim odborima...Kako su novinarima rekli prestavnici poslaničkih klubova, od 15 sati...

Nastavak na S media...

SNS na čelu Odbora za kontrolu službi bezbednosti

Izvor: Telegraf.rs, 24.Jul.2012

Kontola bezbednosnih službi u ruke ide Jadranki Joksimović iz SNS-a. U Skupštini formirano 19 odbora, kao i Odbor za prava deteta koji će funkcionisati kao posebno radno telo

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.