Izvor: B92, 19.Dec.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkurs za srpske policajce

Priština -- Direktor Policije Kosova Šeremet Ahmeti najavio je da će uskoro biti objavljen konkurs za prijem novih policajaca srpske nacionalnosti.

Ahmeti očekuje da će se u policiju vratiti i "mnogo starih pripadnika te službe". "U Gračanici vlada veliko interesovanje, a takođe i u Vitini i u drugim mestima, gde su sastavljeni spiskovi dobrovoljaca koji žele da stupe u redove kosovske policije", rekao je Ahmeti na prvoj konferenciji za medije u Prištini od preuzimanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nove dužnosti protekle nedelje.

Govoreći o severu Kosova, Ahmeti je kazao da su dobijeni "pozitivni signali o saradnji kosovske policije i Euleksa".

Ahmeti nije precizirao kakva je sudbina nekoliko stotina srpskih policajaca koji bojkotuju komandni lanac kosovske policije, nakon jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova.

Srpski policajci su pod suspenzijom, ali redovno primaju platu iz kosovskog budžeta.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Zenun Pajaziti izjavio je prištinskim medijima da "srpski policajci koji se nisu pojavili na radnom mestu od proglašenja nezavisnosti Kosova mogu da izgube posao".

"Ako se ubrzo ne vrate na posao, mi ih više nećemo plaćati i počećemo proces regrutovanja drugih policajaca", kazao je Pajaziti a prenose mediji u Prištini.

On je dodao da je razmeštanje Euleksa "poslednja mogućnost za srpske policajce Kosova da se vrate svojim radnim mestima" u policijskim stanicama u kojima su radili.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.