Komšić se neće izviniti Koštunici

Izvor: Blic, 02.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komšić se neće izviniti Koštunici

Savetnica predsedavajućeg u Predsjedništvu BiH Željka Komšića, Irena Kljajić, izjavila je danas Beti da Komšić u potpunosti stoji iza svojih reči koje je uputio premijeru Srbije Vojislavu Koštunici.



"Komšić stoji iza tih izjava i neće se zbog njih nikome izviniti", rekla je Kljajićka.

Komšić je nedavno poručio premijeru Srbije Vojislavu Koštunici da "drži prste dalje od BiH jer bi mogao dobiti i po prstima i po nosu".

On je, takođe, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rekao Koštunici da "građani BiH nisu zaboravili da je Koštunica hodao po BiH sa kalašnjikovim u ruci".

Ta izjava predsedavajućeg Predsedništvu BiH usledila je nakon što je Koštunica kritikovao mere visokog predstavnika u BiH Miroslava Lajčaka.

Predsednik Srbije Boris Tadić saopštio je juče da smatra "da ne postoje uslovi da bude domaćin naredne sesije Igmanske inicijative zbog toga što je predsedavajući Predsedništvu BiH Željko Komšić nedavnom izjavom uvredio premijera Srbije i tako učinio ozbiljan incident".

Tadićev stav je da sesija Igmanske inicijative, koja je predviđena za 11. novembar, treba da bude odložena i zakazana za neki drugi termin, kao i da Srbija očekuje javno izvinjenje predsedavajućeg Predsedništvu BiH Komšića.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.