Kirbi:Vučićeva poseta vidljiv odraz snažnih veza dve zemlje

Izvor: Blic, 29.Maj.2015, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kirbi:Vučićeva poseta vidljiv odraz snažnih veza dve zemlje

Ambasador SAD u Beogradu Majkl Kirbi ocenio je danas da predstojeća poseta premijera Srbije Aleksandra Vučića Sjedinjenim Državama predstavlja vidljiv odraz snažnih i sve jačih veza između dve zemlje.

Kirbi je u izjavi za Tanjug rekao da će sa premijerom Vučićem i srpskom delegacijom u Vašingtonu razgovarati američki potpredsednik Džozef Bajden, kongresmeni i visoki zvaničnici Stejt departmenta.

"Razgovaraće se o brojnim pitanjima, uključujući dalje jačanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bilateralne saradnje i ekonomskih veza, energetsku bezbednost, napredak Srbije na putu ka EU, naredne korake u kriminalnim istragama od obostranog interesa i druge", rekao je Kirbi.

Kirbi je izrazio zadovoljstvo što će i on otputovati u SAD povodom posete premijera Vučića.

Premijer Vučić bi naredne nedelje trebalo da otputuje u SAD.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.