KiM: Uhapšeni napadači iz Dobrosina

Izvor: B92, 16.Okt.2012, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KiM: Uhapšeni napadači iz Dobrosina

Priština -- Euleks je uhapsio tri osobe za koje se sumnja da pripadaju terorističkoj organizaciji koja je preuzela odgovornost za napade na srpsku policiju u Dobrosinu.

Osumnjičeni su uhapšeni jutros u blizini prelaza 5 Bela Zemlja, navedeno je u saopštenju misije EU na Kosovu i Metohiji.

Dvoje uhapšenih su osumnjičeni da su učestvovali u nedavnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << napadu na policijski punkt u selu Dobrosin, koji se dogodio 7. oktobra, navodi Euleks.

Euleks je saopštio da je operacija sada okončana i da saslušanje osumnjičenih u pritvoru treba da bude održano u utorak posle podne pred sudijom Euleksa u Okružnom sudu u Gnjilanu.

Krivično gonjenje slučaja vrši tužilac Euleksa iz Kancelarije Specijalnog tužilaštva Kosova, navodi se u saopštenju.

Punkt srpske policije u Dobrosinu, na administrativnoj liniji s Kosovom, za manje od pola godine bio je tri puta meta napada, poslednji put 7. oktobra, kada su nepoznati napadači otvorili vatru na punkt, a u incidentu nije bilo povređenih.

U napadu 17. maja su, kako je tada rekao ministar policije Ivica Dačić, albanski teroristi došli iz sela Stubline i otvorili rafalnu vatru na punkt sa svega sto do 150 metara.

Sledeći napad sa istog mesta i na isti način, dogodio se 28. juna, kada je lakšu povredu zadobio policajac Branislav Mirković iz Bujanovca.

Tri dana kasnije Euleks policija je "za terorizam i učešće u terorističkoj grupi", osumnjičila ukupno pet osoba, od kojih su dve odmah pritvorene, a trima su oduzeti pasoši.

Selo Dobrosin, sa oko 150 domaćinstava i oko 740 stanovnika, nalazi se 16 kilometara zapadno od Bujanovca, na samoj administrativnoj liniji sa Kosovom.

U ovom selu je početkom januara 2000. godine, formirana takozvana Oslobodilačka vojska Preševa, Medveđe i Bujanovca.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Euleks uhapsio tri osobe zbog napada na srpsku policiju u Dobrosinu

Izvor: Blic, 16.Okt.2012

Policija Euleksa uhapsila je jutros tri osobe za koje se sumnja da su "pripadnici terorističke organizacije koja je preuzela odgovornost za napade" na srpsku policiju u Dobrosinu, u blizini prelaza 5 Bela Zemlja, navedeno je u saopštenju misije EU na Kosovu i Metohiji...Dvoje uhapšenih su osumnjičeni...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.