Keln: Novinarka seksualno uznemirena u TV prenosu uživo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Feb.2016, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keln: Novinarka seksualno uznemirena u TV prenosu uživo

Novinarka koja je sa ulice u centru Kelna u televizijskom prenosu uživo izveštavala o početku godišnjeg karnevala u tom nemačkom gradu, seksualno je uznemirena kada joj je, usred izveštavanja, otpozadi prišao nepoznati muškarac i poljubio je u vrat.

Dok je Esmeralda Labije u četvrtak izveštavala o početku Ženskog karnevala za belgijsku televiziju RTBF, muškarci koji su se nalazili iza nje počeli su da prave "opscene pokrete", a onda ju je jedan muškarac, kako je rekla, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poljubio u vrat, nakon čega joj je jedan od njih nešto nepristojno šapnuo na uvo.

"Dok sam čekala da se uključim u program uživo, jedan od trojice muškaraca mi je dodirnuo grudi. U tom trenutku sam izgubila strpljenje. Okrenula sam se i rekla im na engleskom da neću dozvoliti da se to ponovi i da ne me diraju", prenosi Si-En-En.

Onda su njih trojica otišla, dodala je ona.

Policija traga za osumnjičenim koji je, kako izgleda, evropskog porekla.

"Naglašavam, i to mi je važno, da su incident uzrokovali mladi muškarci koji govore nemački", rekla je Esmeralda Labije.

Keln je nedavno bio pod jakom uzbunom zbog seksualnih napada nakon što su stotine žena podnele krivične prijave žaleći se da su ih u novogodišnjoj noći seksualno uznemiravali muškarci koje su opisale kao Severnoafrikance ili Arape.

Po svoj prilici, incident koji se dogodio u četvrtak nije povezan sa napadima u novogodišnjoj noći, zaključuje Si-En-En.

RTBF, deo mreže Si-En-Ena, odlučio je da ne emituje ponovo video-snimak incidenta, ali je objavio dve fotografije.

Ta TV stanica je podnela krivičnu prijavu policiji u Kelnu, a kancelarija gradonačelnika se izvinila zbog incidenta i ponudila podršku novinarki i, ako treba, policijsko obezbeđenje.

Tokom Ženskog karnevala u četvrtak, policija u Kelnu, gradu od oko milion stanovnika, privela je najmanje 190 ljudi.

"S obzirom na povećano konzumiranje alkohola, te večeri je porastao i broj prijavljenih slučajeva agresije, te su policijske snage intervenisale kako bi sprečile eskalaciju", saopštila je policija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.