Karpenter: Zapad i refleksno na strani Prištine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Mar.2012, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karpenter: Zapad i refleksno na strani Prištine

VAŠINGTON -

Zapadne vlade nisu reagovale na kosovsko kršenje dogovora o regionalnom predstavljanju pošto one i danas refleksno brane vlasti u Prištini šta god da urade, izjavio je potpredsednik uglednog Kejto instituta iz Vašingtona Ted Karpenter.

On je u izjavi dopisniku Tanjuga istakao da se politika prema Kosovu vodi refleksno i da će tek odlaskom sadašnje generacije državnih zvaničnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << doći do promene te politike.

Predstavnici kosovskih vlasti su u proteklih nedelju dana učestvovali na nekoliko skupova u regionu gde nije poštovan dogovor o statusno neutralnom predstavljanju Kosova, dok je predstavnik Prištine na sastanku u Beogradu napustio skup pošto se ispred njegovog imena našla tabla sa fusnotom koja govori o statusno neutralnom statusu.

"Teško je da zapadni zvaničnici ili mediji priznaju da su prethodno pojednostavili pitanje Kosova, ako ne i izvrnuli celu priču. Priča o Kosovu bi mogla da se promeni tek odlaskom te generacije i onda bi sve moglo da bude prikazano objektivnije", rekao je Karpenter.

On je dodao i da se refleksni stav zapadnih vlada vidi i po tome što se podrška Prištini nije smanjila ni nakon otkrivanja skrivenog skandala o trgovini ljudskim organima na Kosovu.

"Jedino što bi moglo da poljulja podršku Vašingtona, Londona, Pariza i Berlina vlastima u Prištini je situacija u kojoj bi ona bila upletena u podršci Al Kaidi ili nekom drugom islamskom terorističkom pokretu", zaključio je Karpenter.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.