Kalanović odgovara Čanku: Šta ste vi učinili osim pravljenja skandala?

Izvor: S media, 13.Jul.2012, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kalanović odgovara Čanku: Šta ste vi učinili osim pravljenja skandala?

Članica predsednistva Ujedinjenih regiona Srbije Verica Kalanović izjavila je danas da je od lidera LSV Nenada Čanka umesto "cirkuzantskih izjava" i omalovažavanja očekivala da predloži program za Vojvodinu budući da je njegova stranka deo pokrajinske vlade.

"Očekivala sam da ćete, kao svaki ozbiljan političar, da izađete sa programom za Vojvodinu, za rešavanje pitanja nezaposlenosti koja je veća od republičkog proseka, za sanaciju Razvojne banke, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << podršku vojvođanskoj privredi i poljoprivredi. Očekivala sam i objašnjenje zašto godinama niste sazvali nijednu sednicu Nacionalnog saveta za decentralizaciju, iako ste njegov predsednik", rekla je Kalanović.

Ona je u pisanoj izjavi Tanjugu, odgovarajući na kritike koje je Čanak uputio URS u intervjuu za list "Danas", rekla da on "prebacuje krivicu za svoj nerad na nekog drugog".

Čanak je rekao da od vlade koju će formirati SNS, SPS i URS ne očekuje ništa i smatra da je "u ovoj zemlji napravljena lustracija, ta vlada bi mogla da se napravi samo u Zabeli".

"Vi želite skandale i cirkus, a mi nalazimo rešenja"

Kalanović je naglasila da je URS za dve godine postojanja omogućio više sredstava za gradove i opštine, vraćanje imovine lokalnim samoupravama i Vojvodini, podršku regionalnim agencijama, investitorima i projektima i upitala ga šta je on "konkretno učinio za dve decenije postojanja stranke i 12 godina, koliko je na vlasti".

"Šta ste vi konkretno učinili osim pravljenja skandala, nekoliko otpevanih i odsviranih pesama u zabavnim emisijama, vožnje motornih sanki, poziva na vešanje i hapšenje i stalnog ponavljanja - di su naši novci", upitala je Kalanović.

"Mi smo suštinski drugačiji. Vi želite skandale i cirkus, a mi nalazimo rešenja", rekla je Kalanović i dodala da će URS nastaviti da se bori za svaki grad i opštinu u Srbiji, kako u Vojvodini, tako i u južnoj Srbiji i da će u novoj vladi učiniti sve da i Plandište ili Leskovac imaju jednake šanse za razvoj kao Beograd i Novi Sad.

"Vi danas pokazujete koliko vam je stalo i do Srbije, ali i do Vojvodine i Vojvođana. Ustav nazivate ''koještarijom'', a osnovna zanimacija vam nije stvaranje nečega dobrog za državu i narod, već skandal i podela političkog plena po vojvođanskim gradovima. Upravo zbog takvih profesionalnih i dobro plaćenih ''boraca za decentralizaciju'', kao što ste vi, Vojvodina danas prvi put u svojoj istoriji spada u nedovoljno razvijeni region Srbije", poručila je Kalanović Čanku.

(Tanjug)

Foto: Beta

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.