Kad-tad do ubica gardista

Izvor: RTV Pink, 05.Okt.2014, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad-tad do ubica gardista

Ministar pravde Nikola Selaković rekao je da veruje da će ruka pravde kad- tad stići one koji su ubili dvojicu gardista iako nema novih detalja u toj istrazi



Selaković se nada da će činjenice iz tog perioda isplivati na površinu i da će pravda na kraju potvrditi svoj smisao kao u slučaju Slavka Ćuruvije, čije je ubistvo rasvetljeno posle 15 godina. “Kada se hoće mislim da može dosta toga da se učini, a u suprotnom mislim da bismo potvrdili da postoji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV Pink << savršen zločin. Ali ja ne mislim da savršeni zločin postoji i uveren sam da će ruka pravde kad-tad stići one koji su naložili i izvršili ubistvo gardista“, rekao je Selaković. On je istakao da sa njegove strane postoji apsolutna spremnost da se u svakom mogućem aspektu pomogne razrešavanju tog užasnog zlodela. "Kako drugačije nazvati ubistvo vojnika na straži", zapitao je Selaković i podsetio koji je osećaj našeg naroda prema onome ko nosi uniformu, naročito prema vojniku na dužnosti kao što su to bili gardisti pre deset godina. “Između tog zlodela i svih onih zlodela kojima smo se bavili poslednje dve godine od kad je Srpska napredna sranka u izvršnoj vlasti ja ne vidim apsolutno nikavku razliku. Za mene lično i kao čoveku države, to je nešto što je za jednu nijansu užasnije“, rekao je ministar pravde. Prema njegovim rečima, ono što je provejavalo prilikom svakog njegovog susreta sa advokatima oštećenih - porodica ubijenih vojnika u tom predmetu, jeste njihovo stalno ukazivanje da je u tom predmetu i te keko prisutna “institucionalna opstrukcija” “Kada kažem opstrukcija mislim na ono 'da vrana vrani oči ne vadi' i da su tu postojali brojni propusti u istrazi a zatim u i u krivičnom gonjenju onih za koje postoje neki osnovi sumnje za to delo“, napomenuo je Selaković. On je poručio da je porodicama nastradalih gardista na raspolaganju sve što je u njegovoj moći da se preduzme u tom slučaju. Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović ubijeni su 5. oktobra 2004. godine u kasarni na Topčideru pod još nerazjašnjenim okolnostima. Tom istragom bavili su se najpre vojni a zatim državni organi Srbije. Kasnije su u predmet uključeni američki i nemački veštaci koji su potvrdili da je gardiste ubila treća osoba iako se na početku tvdilo da su se međusobno poubijali. Porodice ubijenih gardista su obeležile desetogodišnjicu smrti svojih sinova u kasarni na Topčideru, a tom prilikom je njihov advokat izneo nove detalje u vezi sa tim slučajem.

Nastavak na RTV Pink...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV Pink. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV Pink. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.