Kacin: Samouprava na severu - u okvirima Ahtisarijevog plana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Mar.2012, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kacin: Samouprava na severu - u okvirima Ahtisarijevog plana

BEOGRAD -

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin izjavio je da na severu Kosova nema drugih institucija od onih koje trenutno tamo postoje i da se školski i zdravstveni sistem ne mogu tek tako raspustiti, jer bi bilo kontraproduktivno ukoliko dođe do vakuuma.

On je rekao da će lokalna samouprava na severu će po definiciji biti i ostati srpska, jer se radi o srpskom stanovništvu, ali ta samouprava mora da bude izabrana u okvirima Ahtisarijevog plana, ne na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << lokalnim izborima koji će uskoro biti raspisani u Srbiji.

Zahvaljujući akciji organa Srbije, organizovani kriminal više ne može da deluje nesmetano na severu Kosova, rekao je Kacin u intervjuu koji list "Danas" objavljuje u sutrašnjem broju.

"Mislim da je ključno pitanje kako (re)integrisati srpsku zajednicu na severu u šire Kosovo. Na severu nema drugih institucija od onih koje trenutno tamo postoje. Školski i zdravstveni sistem ne mogu se tek tako raspustiti, jer bi bilo kontraproduktivno ukoliko dođe do vakuuma. Sigurno je da sever Kosova ne sme više biti raj za organizovani kriminal, ni sa čije strane", istakao je Kacin.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.