Jovo Kapičić ostaje u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jan.2012, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovo Kapičić ostaje u Srbiji

PODGORICA -

Jugoslovenski general u penziji, narodni heroj, Jovo Kapičić rekao je da se, ipak, neće iz Beograda vratiti u Crnu Goru, jer mu je, kako je naveo, i Srbija domovina, a tamo živi i njegova porodica.

Kapičić je u intervjuu za današnju podgoričku "Pobjedu" rekao da je on u Srbiji proglašen za "crnu ovcu", ali ne zato što je neprijatelj Srba, već zato što kritikuje vlast Srbije.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << njegovim rečima, Srbija se još nije odrekla plana da "osvoji" Crnu Goru.

"Okupljaju ovde (u Beogradu) stalno neke Crnogorce, dovode ih na neke sastanke. Daju im pare i savete kako da naprave neku štetu Crnoj Gori. Napisati nešto protiv Mila Đukanovića ovde u novinama je prava poslastica", rekao je Kapičić.

General u penziji, partizanski komandant, komunistički funkcioner bivše Jugoslavije naveo je da mu je od svih političkih partija u Srbiji najbliža Liberalno-demokratska partija Čedomira Jovanovića.

"Oni imaju zdrave ocene sadašnjeg stanja u Srbiji i znaju šta treba raditi za budućnost Srbije i za ovaj narod", rekao je Kapičić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.