Jovanović: Brine me nemoć DS

Izvor: Blic, 27.Jan.2012, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Brine me nemoć DS

Vidim Liberalno demokratsku partiju u sledećoj vladi, jer se samo tako Srbija može fundamentalno promeniti. Iz ovog živog blata neće nas izvesti demokrate jer smo u njemu zbog njihovih slabosti. To ne mogu ni naprednjaci, jer je njihov maksimum bizarno kopiranje DS politike. Mi ne postavljamo uslove i njima ne ucenjujemo. Redosled poteza nameće stanje u zemlji koje je za nas neprihvatljivo i koje se više ne sme >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tolerisati - kaže u intervjuu za “Blic” lider LDP Čedomir Jovanović.

Dačić vas je optužio da podržavate ubice i teroriste time što ste podržali smenjenog upravnika biblioteke.

- Ne interesuju me Dačićeve gluposti, brine me nemoć DS da vodi zemlju na ozbiljan način. Niko normalan ne podržava nasilje i ne može da se složi sa vladom koja je brutalnija prema bibliotekaru nego prema bilo kom kriminalcu. Osećanje nepravde nanete jednom vrednom ali politički neiskusnom čoveku ne opravdavaju ni banjalučki incident ni potreba da se on u potpunosti reši. Posledice rata sa neprijateljima koji su naoružani knjigama neće biti besmislene kao argumentacija kojom se tako nešto obrazlaže. Prva je poistovećivanje vlasti sa državom i građanina sa činovnikom klimoglavcem. Da je bio blizak sa Šarićevim klanom umesto sa Forumom pisaca, Ugričić bi bolje prošao. U tišini bi ga Vlada iz policije prekomandovala u diplomatiju.

Opširnije u štampanom izdanju

Povezane vesti: Jovanovic: Srbiji je potrebna saradnja LDP i DS

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.