Josipović: Odnosi sa Srbijom stagniraju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2014, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Josipović: Odnosi sa Srbijom stagniraju

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je da odnosi zvaničnog Beograda i Zagreba, na određeni način stagniraju, mada ih ocenjuje kao veoma važne kako zbog prošlosti, tako i zbog budućnosti.

Josipović je u intervju za televiziju N1 naveo da je ključni problem pitanje nestalih osoba, odgovornosti za ratne zločine, granica, sukcesije imovine, imovina, plata, penzija i dodao da "ipak postoji osećaj da je rast dobrih odnosa dve zemlje na neki način došao do stagnacije".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Došlo je možda i zato što rešavanje pojedinih odnosa - pitanje granice na Dunavu ili pitanje međusobne saradnje kada je reč o progonu ratnih zločina ili uređenje imovinskih odnosa - traži neke delikatne odluke. Mi imamo međuvladine komisije za svako od tih pitanja, ali kao da postoji neki strah od tog koraka 'hajde idemo sad zaista nešto od toga do kraja da rešimo'", rekao je Josipović.

S druge strane, prema njegovim rečima, postignuti su i određeni uspesi, naročito kada je reč o rešavanju sudbine nestalih osoba, ali i o privrednoj, bezbednosnoj i kulturnoj saradnji.

Hrvatski predsednik je rekao da je imao službeni susret sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i da tu nema nikakvih prepreka.

"Čak bih rekao da se redovno i vidimo na nekim međunarodnim susretima. Da, po pravilu kao i sa drugim zemljama taj ciklus razmene službenih poseta je godinu dana i negde će on verovatno opet tu negde pasti nakon izbora", rekao je Josipović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Josipović: Odnosi sa Srbijom stagniraju

Izvor: Blic, 01.Nov.2014, 00:12

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je da odnosi zvaničnog Beograda i Zagreba, na određeni način stagniraju, mada ih ocenjuje kao veoma važne kako zbog prošlosti, tako i zbog budućnosti...Josipović je u intrevju za televiziju N1 naveo da je ključni problem pitanje nestalih osoba, odgovornosti...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.