Jorgovanka Tabaković: Pobeda u prvom krugu

Izvor: BKTV News, 05.Apr.2012, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jorgovanka Tabaković: Pobeda u prvom krugu

Član predsedništva SNS Jorgovanka Tabaković veruje da će lider te stranke Tomislav Nikolić postati predsednik Srbije možda već u prvom krugu.
Ona je dodala da će blok koji predvode naprednjaci trijumfovati na parlamentarnim izborima i sa DSS formirati novu vladu.
'Nikolić će da pobedi, jer je (Boris) Tadić više bio predsednik DS nego predsednik svih građana Srbije', izjavila >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << je Tabaković u intervjuu za 'Novosti', tvrdeći da vlast u kampanji obećava 'obećano i neispunjeno'.
Upitana da li će ona biti kandidat SNS za premijera Tabaković kaže da ne razmišlja o tome niti je opterećena ličnim pobedama, a da veruje da će stranačke kolege napraviti pravi izbor.
Ona takođe smatra i da nije realna buduća saradnja sa DS, tvrdeći da su oni 'državu doveli na niske grane'.
'Ne verujem ni u opciju da mi pobedimo, a da oni formiraju vladu. Ta naknadna alhemija poništila bi parlamentarnu demokratiju i bila bi jača od volje građana Srbije', smatra Tabaković.
Na pitanje kako SNS misli da sa DSS formira vladu kada oni neće u EU, ona kaže da je DSS prva adresa na koju će da se obrate posle izbora.
'Njihov sumnjičav stav prema EU ne može da bude prepreka za dogovor. Put u EU je za nas neupitan do trenutka dok se ne postavi zvaničan uslov: Kosovo ili Evropa. Od tada mi nastavljamo da gradimo institucije evropskog tipa u Srbiji', zaključila je Tabaković.
Ona je rekla da ima prostora i za saradnju sa socijalstima, ali da joj nije jasno zašto Dačić 'odjednom oblači nacionalističke kostime, hapsi po reciprocitetu', zašto mu ne valja ni MMF.
Izvor: B92
Tweet
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka,   Boris Tadić

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.