Joksimović i Ditman diskutovali o evropskim integracijama Srbije

Izvor: Blic, 22.Feb.2017, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joksimović i Ditman diskutovali o evropskim integracijama Srbije

Ministarka zadužena za evropske intergracije Jadranka Joksimović razgovarala je danas sa ambasadorom Nemačke u Srbiji Akselom Ditmanom o nastavku evropskih integracija, reformama koje se u Srbiji sprovode i regionalnoj saradnji, saopštila je Vlada Srbije.

Joksimović je kazala da članstvo u EU predstavlja strateško opredeljenje Vlade Srbije i dodala da su reforme koje se sprovode u funkciji poboljšanja standarda i boljeg života građana.

Ocenila je da evropske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << integracije predstavljaju najbolji mehanizam za unutrašnji razvoj i napredak zemlje.

Ona je rekla da Srbija očekuje da na Prvoj međuvladinoj konferenciji tokom malteškog predsedavanja Uniji, u ponedeljak, 27. februara, otvori poglavlja 26 – tiče se kulture i obrazovanja, i 20 - o industrijskoj politici i preduzetništvu.

Jadranka Joksimović je zahvalila Ditmanu na podršci i pomoći koju Nemačka pruža Srbiji u procesu evropskih integracija, ističući da je Nemačka najveći bilateralni donator Srbije, jer je za 15 godina izdvojila je 1,6 milijardi evra bespovratne pomoći za razne projekte.

Ona je kazala i da je Srbija otvorena za saradnju, radi jačanja regionalne stabilnosti, koja je preduslov sveukupnog razvoja i napretka okruženja i dodala da je za to potreban konstruktivan pristup svih u regionu.

Ambasador Nemačke rekao je da je za Evropsku uniju i zemlje članice stabilnost regiona veoma bitna, izrazivši podršku opredeljenju Srbije da nastavi sa reformama.

Ditman je izrazio očekivanje da će poglavlja 20 i 26 biti otvorena.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.