Joksimović: Poglavlja možda u novembru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Sep.2015, 05:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joksimović: Poglavlja možda u novembru

Posle potpisivanja dogovora u Briselu, nema razloga da se do kraja godine, možda već u novembru, najkasnije u decembru, ne otovore dva poglavlja - 35 o normalizaciji odnosa s Prištinom i 32 o finansijskoj kontroli, izjavila je ministarska bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović.

"Princip pregovora se EU je da se započinje s poglavljima o vladavini prava, pravosuđu i bezbednosti, a u našem slučaju i s poglavljem 35", rekla je Joksimović u intervjuu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za "Večernje novosti".

Ona ističe da je Srbija nedavnim potpisivanujem četiri sporazuma u Briselu izdejstvovala veoma dobar okvir za srpsku zajednicu na KiM.

"Dogovor predstavlja dobar osnov za pozitivan izveštaj sa skrininga za poglavlje 35, koji očekujem krajem septembra", rekla je Joksimović.

Na pitanje hoće li se među uslovima o poglavlju 35 naći i sporazum o dobrosusedskim odnosima sa Prištinom, Joksimovićeva je rekla da neće biti uslova za otvaranje tog poglavlja, i da će se prelazna merila odnosti na dalje sprovođenje sporazuma.

Ona je istakla da ove godine očekuje još bolji godišnji izveštaj EK o napretku Srbije.

"Vladavina prava, reforma državne administracije, borba protiv korupcije, finansijska kontrola javne nabavke su tačke na koje će izveštaj biti fokusiran i kroz koje se najbolje vidi sprovođenje reformi", naglasila je ministraka Joksimović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Joksimović: Poglavlja možda u novembru

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Sep.2015

Nakon potpisivanja dogovora u Briselu, nema razloga da se do kraja godine, možda već u novembru, najkasnije u decembru, ne otovore dva poglavlja - 35 o normalizaciji odnosa s Prištinom i 32 o finansijskoj kontroli, izjavila je ministarska bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović..."Princip...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.