Izvor: Blic, 10.Dec.2016, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić posle saslušanja: Nemam čega da se plašim, ali nisam siguran za druge

Bivši šef diplomatije Vuk Jeremić izjavio je danas da je u SBPOK-u dao izjavu u vezi istrage o ubistvu gardista na Topčideru i da smatra da je po sredi pokušaj pritiska na njega u trenutku kada razmišlja o svojim budućim koracima u politici.

"Ja sasvim sigurno neću odustati od svojih planova. Nema čega da se plašim, ali nisam siguran da svi mogu da isto to kažu za sebe kada je reč o mom budućem angažovanju u politici" rekao je Jeremić novinarima nakon izlaska iz prostorija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << SBPOK-a.

Kako je rekao juče nije bio i stanu kada je dolazila policija, da su neki mediji bili o tome obavešteni u realnom vremenu, te da je došao danas organima rekao sve što zna o tom tragičnom slučaju.

"To nije bilo mnogo, razgovor je efektivno trajao svega 15 minuta, a ostatak vremena smo proveli tehnički radeći na izjavu i sređivanju onoga što će ići kasnije svima onima kojima će ići" dodao je.

On smatra da je od ogromnog značaja pre svega zbog porodica, da se tragedija do kraja rasvetli, "ali isto tako i zbog ugleda Vojske Srbije kao i zbog celokupnog našeg društva".

Kako je dodao nije bio u prilici da značajno doprinese istrazi ali se nada da će drugi to biti u stanju i da se slučaj razreši.

"Bio sam ovde svih ovih godina - danas sam saznao da je tužilac zatražio moju izjavu kao građanina pre šest mesdeci. Zašto se to događa baš danas, zašto se to događa na ovakav način" upitao je Jeremić i dodao:

"Mislim da je po sredi pokušaj pritiska i zastrašivanja u trenutku kada nije tajna da razmišljam o svojim budućim koracima u angažovanju u domaćoj politici. Ja sasvim sigurno neću odustati od svojih planova. Nemam čega da se plašim, ali nisam siguran da svi mogu da isto to kažu za sebe kada je reč o mom budućem angažovanju u politici" rekao je Jeremić.

Nakon davanja izjave novinarima Jeremić nije odgovarao na pitanja.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da nema pritiska na Vuka Jeremića i da mu je žao što ranije nije dao izjavu u vezi sa smrću dvojice gardista na Topčideru u oktobru 2014.

- Žao mi je što Jeremić ni pre 12 godina nije dao neku izjavu. Potpuno se spinuje i politički zloupotrebljava tragedija ovih ljudi. Nadam se da neće da se pozivaju na mrtvog Miodraga Rakića (bivšeg šefa kabineta tadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića - rekao je Stefanović.

Stefanović je ponovio da Jeremića nije privela policija, već da je poziv uručen njegovom advokatu.

Jeremić je ranije rekao da poziv policije vidi kao pokušaj zastrašivanja nakon dolaska u Srbiju. Dodaje da je za žaljenje što se tragedija poput smrti gradista zloupotrebljava u političke svrhe.

Gardisti Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović su nadjeni mrtvi pre 12 godina, posle pucnjave u krugu tajnog vojnog objekta "Karaš" u Beogradu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Nemam čega da se plašim, ali nisam siguran za druge"

Izvor: B92, 10.Dec.2016

Beograd -- Bivši šef diplomatije Vuk Jeremić izjavio je da je u SBPOK-u dao izjavu u vezi istrage o ubistvu gardista na Topčideru...On je dao da smatra da je po sredi pokušaj pritiska na njega u trenutku kada razmišlja o svojim budućim koracima u politici..."Ja sasvim sigurno neću odustati od...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.