Jeremić odmerava snage u SB

Izvor: Večernje novosti, 29.Avg.2016, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić odmerava snage u SB

U Savetu bezbednosti UN večeras će se održati treći, neformalni krug glasanja za novog generalnog sekretara VEČERAS će se u Savetu bezbednosti UN održati treći, neformalni krug glasanja za novog generalnog sekretara, a kandidat Srbije u ovo odmeravanje snaga ulazi sa odlične, druge pozicije. Ispred njega je samo Portugalac Antonio Gutereš, a iza su Argentinka Suzana Malkora, Danilo Tirk (Slovenija) i Irina Bokova (Bugarska). Jeremićev saradnik iz CIRSD Nikola Jovanović >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << smatra da on ima realne šanse da se nađe u četiri prvoplasirana, “jer mu je trend pozitivan, smanjio je broj negativnih glasova i u prva dva kruga glasanja imao je natpolovičnu većinu od 15 članica SB)”. Jeremić, koji je trenutno u Njujorku i intenzivno lobira, jedini je od kandidata izložio i 53 inicijative, odnosno planove šta će uraditi ako bude izabran.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Glasanje u UN: Jeremić deli treće mesto, Gutereš i dalje vodi

Izvor: Večernje novosti, 29.Avg.2016

Nekadašnji premijer Portugalije i dalje vodi u odnosu na ostale kandidate za novog generalnog sekretara, drugi je Slovak Miroslav Lajčak, dok treće mesto dele srpski kandidat i Bugarka Irina Bokova Nekadašnji premijer Portugalije Antonio Gutereš i dalje vodi u odnosu na ostale...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.