Jeremić: Neuzvraćeni gestovi dobre volje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2012, 09:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Neuzvraćeni gestovi dobre volje

BEOGRAD -

Predsedavajući Generalne skupštine Ujedinjenih nacija i ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je da je osnovni zadatak srpske diplomatije da nastavi rad na sprečavanju priznanja Kosova.

Upitan da li bi prihvatio još jedan mandat na čelu srpske diplomatije, Jeremić je u intervjuu Večernjim Novostima od četvrtka rekao da to "pre svega zavisi od sastava buduće koalicije i programa nove vlade", ali je dodao i da nema formalnih prepreka za tako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nešto.

Jeremić je rekao i da je zahvalan Crnoj Gori i Makedoniji na podršci prilikom glasanja u UN, ali je dodao da ga nije iznenadilo što ga nisu podržale druge zemlje bivše SFRJ.

"To je bio samo još jedan u nizu neuzvraćenih gestova dobre volje koje je Srbija činila. Tu pre svega mislim na podršku njihovim kandidaturama u UN, konkretno kada je reč o Hrvatskoj i BiH", rekao je Jeremić i dodao da te zemlje imaju pravo na svoju politiku i da se u nju ne treba mešati.

Jeremić tvrdi da je prethodno rukovodstvo Srbije na čelu sa Borisom Tadićem učinilo mnogo pozitivnih koraka prema regionu na koje, prema njegovom uverenju, nije adekvatno odgovoreno.

Upitan da li se može desiti da Litvanija bude kočnica na putu Srbije ka EU s obzirom da je njen kandidat u UN izgubio, a da ta članica EU još nije ratifikovala sporazum o Stabilizaciji i pridruživanju sa Srbijom, Jeremić je rekao da ne veruje u to.

"Ne verujem, pošto su mnoge članice EU glasale za Srbiju. U neku ruku može se reći da su tas na vagi bili upravo glasovi iz EU. Ova kandidatura nije bila usmerena protiv Evrope", rekao je Jeremić.

Jeremić je dodao i da će ostati na čelu Skupštine Teniskog saveza Srbije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Raditi na sprečavanju priznanja Kosova

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Jun.2012, 23:34

Predsedavajući Generalne skupštine Ujedinjenih nacija i ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je da je osnovni zadatak srpske diplomatije da nastavi rad na sprečavanju priznanja Kosova.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Jeremićev izbor poboljšava međunarodni imidž Srbije

Izvor: Southeast European Times, 14.Jun.2012

Srpski ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić izabran je za predsedavajućeg narednog zasedanja Generalne skupštine UN. Analitičari smatraju da ovaj izbor potvrđuje da je Beograd rehabilitovao svoj imidž u svetu...14/06/2012..Igor Jovanović za Southeast European Times iz Beograda -- 14.6.2012...Manje...

Nastavak na Southeast European Times...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.