Jeremić: Neću dozvoliti da stranci dobijaju zemljište bez tendera

Izvor: Blic, 23.Jan.2017, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Neću dozvoliti da stranci dobijaju zemljište bez tendera

Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) Vuk Jeremić izjavio je večeras u bačvanskom selu Parage da će se kao predsednik Srbije zalagati za zabranu prodaje poljoprivrednog zemljišta strancima, kao i da se poljoprivredno zemljište ne daje u zakup bez adekvatne tenderske procedure.

- Kada budem predsednik neću dozvoliti da Arapi ili bilo koji drugi stranci dobijaju zemljište u zakup bez tendera - rekao je Jeremić u razgovoru sa meštanima ovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sela.

- Neophodno je vratiti nivo subvencija ili ih podići na nivo viši od današnjeg, kako naši poljoprivrednici ne bi bili u podređenom položaju u odnosu na region, a da ne govorim o Evropskoj uniji gde se poljoprivreda tretira kao jedna od najzaštićenijih privrednih grana - rekao je Jeremić.

On je ukazao da je Srbija u prethodnih pet godina propustila da povuče 250 miliona evra bespovratnih sredstava iz evropskih fondova.

- Jedini razlog zbog čega to nismo uradili je nekompetentnost državne administracije da se na organizovan način tim odvojenim i dostupnim sredstvima pristupi - istakao je Jeremić.

- Imamo izuzetno dobre političke i ekonomske odnose sa Kinom, a naš izvoz poljoprivrednih proizvoda u tu zemlju je 20 miliona dolara. I to ne bi bila tragedija ako ne pogledate našeg prvog suseda Bugarsku, koja izvozi milijardu dolara godišnje, uglavnom poljoprivrednih proizvoda. Ako Srbija izvozi 20 miliona dolara a Bugarska milijardu, a mi imamo bolje političke odnose - tu očito nešto ne funkcioniše - rekao je

Jeremić.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jeremić: Neću dati da Arapi zakupljuju zemljište bez tendera

Izvor: N1 televizija, 23.Jan.2017

Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj Vuk Jeremić izjavio je u bačvanskom selu Parage da će se kao predsednik Srbije zalagati za zabranu prodaje poljoprivrednog zemljišta strancima, kao i da se poljoprivredno zemljište ne daje u zakup bez odgovarajuće tenderske procedure..."Kada...

Nastavak na N1 televizija...

Jeremić: Neću dozvoliti da stranci dobijaju zemljište bez tendera

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Jan.2017

Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) Vuk Jeremić izjavio je večeras da će se kao predsednik Srbije zalagati za zabranu prodaje poljoprivrednog zemljišta strancima, kao i da se to zemljište ne daje u zakup bez adekvatne tenderske procedure..."Kada budem predsednik...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.