Funkcioneri SNS-a osuđuju poruke sa skupa SRS-a

Izvor: RTS, 28.Jun.2014, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Funkcioneri SNS-a osuđuju poruke sa skupa SRS-a

Potpredsednici SNS-a Igor Mirović i Goran Knežević osudili su poruke koje su se čule na današnjem skupu SRS-a.

Mirović je osudio "neskrivenu nameru da se silom izazovu politički sukobi i nemiri, i to u situaciji kada Vlada Srbije i SNS grade i u zemlji, i u regionu, i u celom svetu odnose poverenja i saradnje".

"Oni žele da mržnju, nasilje i agresivno ponašanje unesu u politički život. Posebno su za osudu otvorene pretnje praktično smrću upućene >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << predsedniku Republike i Vlade, jer na taj način se direktno preti većini građana koji su na slobodnim demokratskim izborima izabrali i predsednika Republike Tomislava Nikolića i Vladu i predsednika Vlade Aleksandra Vučića", rekao je Mirović za Tanjug.

Mirović je naveo da je i njega i celokupnu javnost šokiralo to da se "ne skriva gola mržanja prema političkim protivnicima".

Mirović je rekao i da je vidljivo da se ne skriva namera da se silom izazovu i politički sukobi i nemiri, "i to u situciji kada Vlada Srbije i SNS gradi i u zemlji i u regionu i u celom svetu odnose poverenja, saradnje, koji podrazumevaju međusobno uvažavanje i političkih protivnika, pa i onih koji ne samo u našoj zemlji, nego i u okruženju, ne misle kao mi".

"Mi, dakle, gradimo odnose koji imaju upravo suprotan cilj u odnosu na ove ekstremističke poruke koje su se čule na današnjem skupu", naveo je Mirović.

Prema njegovim, rečima posebno je žalosno što su se te poruke čule na Vidovdan, kada se po tradiciji u srpskom narodu prašta, miri, kada se sećamo slavne istorije iz koje baš treba da izbacimo sve sukobe koje smo imali tokom vekova, decenija, da bi bili složni, jedinstveni, da bi na taj način mogli da gradimo našu zemlju.

Kako je naveo, to je bila jedna šokantna najava mržnje, agresije i nasilja, ali uz jednu dobru sliku, jer je "svega nekoliko stotina ljudi uzelo učešće u jednom tako ekstremističkom i totalitarnom verbalnom pohodu".

Potpredsednik Srpske napredne stranke Goran Knežević ocenio je kao skandalozne i sramotne pretnje sa mitinga Srpske radikalne stranke, koje su upućene predsedniku i premijeru Srbije, i dodao da nadležni organi moraju na to da reaguju.

"Mislim da je skandalozno, sramotno i potpuno neljudski uputiti takve pretnje i radovati se smrti bilo kog čoveka, a pogotovo ako je on državni funckioner, predsednik države ili vlade", rekao je Knežević Tanjugu.

On je istakao da nadležni organi moraju pod hitno da reaguju.

Zamenik predsednika SRS-a Nemanja Šarović poručio je danas sa skupa u centru Beograda vlastima da i ne pomišljaju na hapšenje lidera radikala Vojislava Šešelja po povratku u zemlju, a premijera Aleksandra Vučića podsetio na sudbinu njegovog ubijenog prethodnika Zorana Đinđića.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Nijedna ružna reč na Vidovdan

Izvor: RTS, 28.Jun.2014

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne može sebi da dozvoli da na ovako veliki dan i veliki srpski praznik izgovori ijednu lošu i ružnu reč o malim ljudima...Aleksandar Vučić je to rekao upitan da prokomentariše pretnje koje su njemu i predsedniku Srbije upućene sa skupa radikala...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.