Jasno je da Evropski parlament ne priznaje fusnotu

Izvor: TvojPortal.com, 30.Mar.2012, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Jasno je da Evropski parlament ne priznaje fusnotu"

Šef Pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović rekao je da je jasno da se dogovor iz Brisela o regionalnom predstavljanju Kosova ne odnosi na Evropski parlament. Stefanović je naveo da je to institucija EU u kojoj ogromnu većinu čine poslanici zemalja koje su priznale nezavisnost Kosova i kao takve one imaju svoja pravila koja ustanovljavaju svojim odlukama.

 "Jasno je da Evropski parlament ne priznaje fusnotu" : Borislav Stefanović >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com <<
Evropski parlament odbio je juče predlog grupe poslanika da seKosovo u dokumentima ovog tela pominje sa fusnotom.
"Sporazum koji je postignut odnosi se na regionalne organizacije, a za nas je najvažnije da se sva dokumentacija u EU, što se odnosi na Savet EU i Evropsku komisiju, od dogovora u Briselu piše na način kako je dogovorom predviđeno, dakle, sa zvezdicom i fusnotom", rekao je Stefanović za "Politiku".
On je objasnio da se u slučajevima kada učestvuju države zapadnog Balkana i EU, ili neformalnih skupova, koje organizuje neka članica EU sa zapadnim Balkanom, takođe primenjuje dogovorena formula iz Brisela.
Opsirnije

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.