Janković: Pištolj legalan i ima dokumentaciju u MUP-u

Izvor: Blic, 21.Apr.2015, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janković: Pištolj legalan i ima dokumentaciju u MUP-u

Zaštitnik građana Saša Janković izjavio je danas da je tačno da u trenutku kada je aprila 1993. godine došao u svoj stan pošto je njegov prijatelj počinio samoubistvo, nije kod sebe imao dozvolu za pištolj, ali je ponovio da je pištolj legalno posedovao i da ima elektronsku dokumentaciju u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

"U trenutku samoubistva nisam bio u stanu, kada sam došao tačno je da u prvom trenutku nisam imao dozvolu za pištolj kod sebe, jer >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mi ju je iz Loznice donosio otac, ali pištolj ima elektronsku dokumentaciju u MUP-u", kazao je Janković za Radio-televiziju Srbije (RTS).

On je istakao da je jasno rekao da je pištolj legalan, da je prvi vlasnik bio njegov otac, da je pištolj nakon istage vraćen i da ga je posle 15 godina "otuđio trećoj osobi takođe uredno u MUP-u".

On je rekao da će bez kompromisa nastaviti da štiti prava građana i da neće podleći pritiscima.

"Zašto se ovo dešava, ne znam, ali poverenje koje stoji iza ove institucije (zastitnika građana) zbog načina rada, neće se promeniti. Od početnih optužbi da je pištolj nelegalan, došlo se do toga s kim sam se ja družio u studentskim danima. To ne dolikuje ozbiljnoj raspravi", dodao je Janković.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da policija ne može ponovo da vodi istragu zbog apsolutne zastarelosti dela.

On je dodao da su mu dostupni samo podaci iz policijskog izveštaja od 1. aprila 1993. godine i da će informacije o pištolju koji je, kako se navodi u zapisniku, tada oduzet Jankoviću, dostaviti čim se nađe pisana dokumentacija, jer ne postoji u elektronskoj evidenciji.

"Janković Saša, zapeta, za pištolj CZ 99, zapeta, fabrički broj 42004 ne poseduje oružani list, tačka", pročitao je iz zapisnika ministar Stefanović.

Dnevni list "Informer" naveo je 18. aprila da se u Jankovićevom stanu 1. aprila 1993. godine pištoljem ubio njegov drug Predrag Gojković, a da Janković za taj pištolj nema dozvolu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Pištolj je legalan, nisam imao dozvolu kod sebe"

Izvor: Mondo, 21.Apr.2015

Zaštitnik građana Saša Janković potvrdio je da u trenutku u kojem je aprila 1993. godine došao u svoj stan pošto je njegov prijatelj počinio samoubistvo pištoljem nije kod sebe imao dozvolu za taj pištolj...Foto: Beta/Milan Obradović..Janković je naveo da je pištolj legalno posedovao i da...

Nastavak na Mondo...

Janković: Pištolj legalan, postoji dokumentacija u MUP; Stefanović: Bez istrage u slučaju Zaštitnika građana

Izvor: Večernje novosti, 21.Apr.2015

Zaštitnik građana Saša Janković izjavio je večeras za RTS da, kada je 1993. godine došao u svoj stan, gde mu je prijatelj izvršio samoubistvo, u prvom trenutku nije imao dozvolu za pištolj kod sebe, jer mu ju je iz Loznice donosio otac. On je, međutim, istakao da je za taj pištolj imao dozvolu,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.