JELAŠIĆ PRODAJE VILU POLITIČARU IZ VRHA VLASTI

Izvor: Kurir, 26.Jan.2012, 08:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JELAŠIĆ PRODAJE VILU POLITIČARU IZ VRHA VLASTI

BEOGRAD - Zbogom, Dedinje! Radovan Jelašić, bivši guverner NBS, odlučio je da proda svoju sumnjivo kupljenu vilu na Dedinju - ni manje ni više nego - srpskom političaru!

BEOGRAD - Zbogom, Dedinje!

Radovan Jelašić, bivši guverner NBS, odlučio je da proda svoju sumnjivo kupljenu vilu na Dedinju - ni manje ni više nego - srpskom političaru!

Kako je Kurir saznao od komšija, pre tri meseca je dolazio jedan funkcioner iz vlasti da razgleda >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kuću.

- Dugo se zadržao unutra, kao i na placu. Čuli smo da su kuća i okućnica procenjeni na 1.700.000 evra, i da oni nisu spremni da daju toliko, već su tražili da značajno spusti cenu - kaže za Kurir sused guvernera, koji nije želeo da mu objavljujemo ime. On nije hteo da otkrije o kom političaru je reč.

Slučajno ili ne, ali poseta misterioznog i političara podudara se sa skidanjem oglasa za prodaju vile sa sajta jedne međunarodne agencije koja je od septembra u ponudi imala guvernerovu kuću. Cena koja je u opticaju za 180 kvadrata objekta i 15,5 ari placa je 1.700.000 evra!

Kako nam je otkrio komšija, Jelašić je poslednji put boravio u kući pred Novu godinu.

- Došao je sam i nešto malo radio po dvorištu. Kad je krenuo nazad za Budimpeštu, poneo je samo torbu - kaže naš sagovornik.

Međutim, neobično je da Jelašić tom prilikom uopšte nije obratio pažnju na poštansko sanduče, koje bukvalno „kipi“ od pristiglih računa. Saznali smo da se u katastru nepokretnosti i dalje kao vlasnik vodi Jelašić. Da li još nisu stigli da završe papirologiju ili je visoka cena oterala kupce, nismo uspeli da saznamo, jer se  Jelašić  nije se odazivao na pozive.

Zaradiće 1,32 miliona evra

Bivši guverner NBS kupio je vilu na Dedinju krajem 2004. godine od muzičara Aleksandra Šandorova. Kad je Kurir to prvi objavio, Jelašić se dugo nećkao da kaže koliko ga je sve koštalo, da bi na kraju u javnost izašao sa brojkom od 380.000 evra. Pod uslovom da je zaista toliko i platio, i ako sad dobije traženih 1.700.000 evra, Jelašić će biti „dobar“ 1.320.000 evra!

Preselio se u Budimpeštu 

Radovan Jelašić  živi i u Budimpešti, a nalazi se na funkciji generalnog direktora  Erste  banke. Porodica mu je ostala u Beogradu još izvesno vreme, dok se njegovoj deci nije završila školska godina. Od septembra su svi prešli kod njega u Budimpeštu , otkad i datira Jelašićev oglas za prodaju vile. Jelašić je u NBS radio deset godina, najpre kao viceguverner, a od 2004. kao guverner.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.