Izetbegović predsedavajući Predsedništva BiH

Izvor: Glas javnosti, 10.Mar.2012, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izetbegović predsedavajući Predsedništva BiH

SARAJEVO - Funkciju predsedavajućeg Predsedništva BiH, prema načelu rotacije, danas od Željka Komšića preuzima bošnjački član Bakir Izetbegović koji će ovu dužnost obavljati u narednih osam meseci.

Izetbegović će dužnost predsedavajućeg obavljati prvi put nakon formiranja novog saziva Predsedništva BiH u oktobru 2010. godine.

U Izetbegovićevom kabinetu Srni je rečeno da će bošnjački član Predsedništva BiH o planiranim aktivnostima upoznati javnost na >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << konferenciji za novinare nakon prve naredne sednice Predsedništva BiH, preneo je portal Sarajevo-x.com.

Predstavnici medija moći će da dobiju Komšićev stav o radu Predsedništva BiH u prethodnih osam meseci u ponedeljak nakon primopredaje dužnosti, rekli su u Komšićevom kabinetu.

Srpski član Predsedništva BiH Nebojša Radmanović izjavio je ranije da je Predsedništvo BiH u proteklih 16 meseci funkcionisalo dosta dobro, čak i bolje nego u prethodnom periodu, s obzirom da u novom sazivu nije bilo potezanja pitanja zaštite entitetskih i nacionalnih interesa.

Rotacija na funkciji predsedavajućeg Predsedništva BiH odvija se na osnovu odredbi Ustava BiH kojima se definiše taj segment Poslovnika o radu Predsedništva BiH.

Dužnosti predsedavajućeg su, između ostalog, sazivanje sednica Predsedništva, veća saradnja sa medijima, kao i veće obaveze prema službenim međudržavnim posetama u odnosu na druga dva člana.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.