Ivanišević:Nastavlja se priliv izbeglica u Srbiju

Izvor: Blic, 05.Sep.2015, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanišević:Nastavlja se priliv izbeglica u Srbiju

Nastavlja se priliv izbeglica sa bliskog Istoka u Srbiju, a tokom petka u našu zemlju je iz pravca Makedonije ušlo njih oko 1.500.

Kako je Tanjugu izjavio državni sekretar u Ministarstvu rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Nenad Ivanišević, najviše izbeglica u ovom momentu je u kampu u Preševu - oko 1.300, što je po njegovoj oceni uobičajeni broj.

“

- Oko 500 izbeglica se u ovom momentu nalazi u Subotici, dok ih je oko 300 u Kanjiži, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << što je mnogo manje u odnosu na juče kada ih je bilo oko 1.000” - rekao je Ivanišević.

Izbeglice u medjuvremenu i dalje pristižu u Suboticu autobusima, vozovima i drugim vidovima prevoza.

Ovog prepodneva na autobuskoj stanici u Subotici nalazilo se oko stotinu izbeglica, a već je realizovano nekoliko vanrednih dolazaka autobusa iz Beograda, kao i jedan ka Horgošu i Kanjiži.

Tanjugu je na ovoj stanici rečeno da je tokom jučerašnjeg dana realizovano 16 vanrednih dolazaka autobusa iz Beograda, a s obzirom da su pojedini dolasci realizovani autobusima na sprat to znači da je u Suboticu stiglo više od 800 izbeglica.

Većina njih nastavila je put dalje ka Horgošu i Kanjiži, kako kojima je juče Suboticatrans realizovao 17 vanrednih polazaka.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.