Ispred Palate pravde - za i protiv Draže Mihailovića

Izvor: Blic, 27.Feb.2015, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispred Palate pravde - za i protiv Draže Mihailovića

Ispred beogradske Palate pravde, gde je u podne nastavljen postupak za rehabilitaciju Dragoljuba Draže Mihailovića, okupio se veliki broj njegovih pristalica, koji nose transparente, pevaju četničke pesme i skandiraju.

Nasuprot njima okupljena je nekolicina protivnika nekadašnjeg generala Jugoslovenske vojske u otadžbini, koji pak skandiraju protiv njegove rehabilitacije.

Skup obezbeđuje veliki broj pripadnika policije, raspoređenih u kordonima, kako ne bi došlo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << do sukoba.

U publici velike sudnice broj jedan Višeg suda u Beogradu su lider radikala Vojislav Šešelj, princeza Jelisaveta Karađordjević, kao i druge javne ličnosti.

Na današnjem ročištu trebalo bi da se održi završna reč predlagača rehabilitacije, koji smatraju da Mihaolović nije imao fer suđenje, nakon kojeg je osuđen na smrt.

Presuda je izvršena 17. jula 1946. godine.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Za i protiv čiča Draže

Izvor: Mondo, 27.Feb.2015

Postupak za rehabilitaciju Dragoljuba Draže Mihailovića ispred beogradske Palate pravde okupio je veliki broj..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.