Iseljavanje naselja Belvil u aprilu

Izvor: NaDlanu.com, 27.Mar.2012, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iseljavanje naselja Belvil u aprilu

BEOGRAD, 27. marta 2012. (Beta) - Gradonačelnik Beograda Dragan Djilas najavio je u utorak da će u aprilu početi raseljavanje romskog naselja "Belvil" u Novom Beogradu, u kome živi 250 porodica.

BEOGRAD, 27. marta 2012. (Beta) - Gradonačelnik Beograda Dragan Djilas najavio je u utorak da će u aprilu početi raseljavanje romskog naselja "Belvil" u Novom Beogradu, u kome živi 250 porodica."Radićemo po istom principu kao i do sada. Analiziraćemo potrebe svake porodice i ponuditi >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << im lokacije za smeštaj", rekao je Djilas novinarima prilikom obilaska romskog naselja u Makišu u kome sada žive porodice većinom iseljene iz naselja ispod mosta "Gazela".Kao razlog za raseljenje naselja "Belvil", Djilas je naveo stvaranje boljih uslova za život porodica iz tog naselja.Djilas je rekao da se raseljavanja obavlja i zbog toga "što postoje neodgovorni i netrpeljivi ljudi koji bi zbog druge boje kože i različitosti mogli nešto da urade".Samo sedmoro dece iz naselja "Belvil" gde živi 250 porodica ide u školu. Djilas je ukazao da bez obrazovanja ta deca nemaju nikakve šanse u budućnosti.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.