Incko: Na potezu Tužilaštvo BiH

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jan.2017, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incko: Na potezu Tužilaštvo BiH

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Incko izjavio je danas da, ukoliko se utvrdi da je tokom obeležavanja Dana Republike Srpske došlo do kršenja Ustava i zakona BiH, na potezu je Tužilaštvo BiH koje treba da reaguje po službenoj dužnosti.

Incko nije želeo da komentariše naredbu predsedavajućeg Predsedništva BiH Mladena Ivanića o angažmanu pripadnika Oružanih snaga BiH juče u Banjaluci jer je, kako je kazao, on zadužen za civilne aspekte Dejtonskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sporazuma.

A za vojne aspekte, dodao je, zadužen je NATO, te da je siguran da će oni razmotriti ovaj slučaj.

Incko je novinarima u Sarajevu rekao i da bi težnja pripajanja Republike Srpske Srbiji bila seceniostička namera i definitivno "prekoračenje crvene linije.

"Za međunarodnu zajednicu postoji samo dejtonska Bosna i Hercegovina i Republika Srpska koja je dobila svoj legitimitet 21. novembra 1995. godine u Dejtonu. Ako bismo počeli slaviti praznike kao što je 9. januar, onda bi se neki mogli dosetiti i da se slavi, recimo, 10. april, dan kada je osnovana Nezavisna Država Hrvatska (NDH)", naveo je Incko, prenela je Fena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.