IRAN PORUČIO ZAPADU: Odgovorićemo mecima – nismo raj za špijune!

Izvor: 011vodič.com, 19.Apr.2015, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IRAN PORUČIO ZAPADU: Odgovorićemo mecima – nismo raj za špijune!

TEHERAN – Zamenik komandanta iranske Revolucionarne garde General Hosein Salami izjavio je danas da će međunarodnim inspektorima, koji su predviđeni nuklearnim sporazumom sa velikim silama, biti zabranjen pristup vojnim lokacijama.
Salami je na državnoj televiziji rekao da bi, dozvola strane inspekcije vojnih lokacija, značila isto što i njihovu „rasprodaju”, prenosi AP.
„Onima koji govore o tome, odgovorićemo mecima, Iran neće postati raj za špijune. Nećemo prostirati >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << crveni tepih za neprijatelja“
Iran i šest svetskih sila – SAD, Velika Britanija, Francuska, Nemačka, Kina i Rusija – postigle su okvirni sporazum o ograničavanju iranskog nuklearnog programa, u zamenu za ukidanje sankcija i očekuje se da će konačan dogovor biti postignut do 30. juna.
U izveštaju Stejt departmenta o primeni okvirnog sporazuma, navodi se da bi od Irana moglo biti zatraženo da Nuklearnoj agenciji UN odobri posetu „sumnjivim mestima“.
Drugim rečima, dovodi se u pitanje ukidanje sankcija Iranu, ako Međunarodna agencija za atomsku energiju ne bude potvrdila usklađenost Irana sa zahtevima.
Iranski lideri su naglasili da sankcije treba ukinuti sa prvim danom primene sporazuma.
The post IRAN PORUČIO ZAPADU: Odgovorićemo mecima – nismo raj za špijune! appeared first on Politika.

Nastavak na 011vodič.com...






Povezane vesti

Hamnei: SAD pravi izvor pretnje

Izvor: B92, 20.Apr.2015, 00:02

Iranski vrhovni vođa ajatolah Sejed Ali Hamnei izjavio je da je koncept iranskog nuklearnog oružja bio izmišljotina, ističe iranska agencija Fars...Osim toga, Hamnei je ocenio da su SAD pravi izvor pretnje..."Stvorili su mit o nuklearnom oružju da bi mogli da kažu da je Islamska Republika izvor...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.