I Dveri imaju predsedničkog kandidata

Izvor: Blic, 14.Apr.2012, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Dveri imaju predsedničkog kandidata

BEOGRAD - Pokret Dveri podneo je danas Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) više od 13.000 potpisa građana za kandidaturu Vladana Glišića za učešće na predsedničkim izborima 6. maja.

Glišić je posle predaje kandidature novinarima rekao da Dveri počinju borbu za oslobodjenje Srbije od okupacije, za vraćanje države građanima i za vraćanje dostojanstva srpskom narodu.

- Ovo je početak >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jedne duge borbe, predsednički izbori su deo toga kao i parlamentarni izbori i Dveri su krenule da budu na političkoj sceni Srbije, da se bore i da ne odustanu - rekao je Glišić.

On je naveo da će srpske integracije biti ključna tema u njegovoj predsedničkoj kampanji.

- Republika Srpska je zemlja koja se kao srpska zemlja smatra sastavnim delom sveg našeg identitetskog, kulturnog, privrednog i državotvornog prostora tako da Dveri nikada Drinu neće doživljavati kao granicu već kao kičmu srpskog naroda - rekao je Glišić.

Boško Obradović iz pokreta Dveri kazao je da je Vladan Glišić najtalentovaniji političar mladje generacije u Srbiji i naveo da su svi ostali kandidati za predsednika kandidati političke prošlosti.

RIK je do sada proglasio sedam predsedničkih kandidata: lidera Demokratske stranke Borisa Tadića, lidera Socijalističke partije Srbije Ivicu Dačića, lidera Demokratske stranke Srbije Vojislava Koštunicu i Zorana Stankovića koga su predložili Ujedinjeni regioni Srbije.

Proglašene su i kandidature Jadranke Šešelj koju je predložila Srpska radikalna stranka, lidera Liberalno demokratske partije i Preokreta Čedomira Jovanovića i predsednika Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića.

Rok za podnošenje kandidature za učešće na predsedničkim izborima ističe sutra u ponoć, a za proglašenje kandidature potrebno je podneti 10.000 potpisa.

Predsedničku kandidaturu su najavili i muftija Muamer Zukorlić, kao i Ištvan Pastor iz Saveza vojvođanskih Mađara.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Izbori,   Predsednički izbori

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dveri podnele kandidaturu Glišića

Izvor: B92, 14.Apr.2012

Beograd -- Pokret Dveri podneo je Republičkoj izbornoj komisiji više od 13.000 potpisa građana za kandidaturu Vladana Glišića za učešće na predsedničkim izborima 6. maja...Glišić je posle predaje kandidature novinarima rekao da Dveri počinju borbu za oslobođenje Srbije od okupacije, za vraćanje...

Nastavak na B92...

RIK proglasio Glišića za predsedničkog kandidata

Izvor: Studio B, 14.Apr.2012

Republička izborna komiisja (RIK) proglasila je večeras za kandidata za predsednika republike Vladana Glišića čiju je kandidaturu podnela grupa građan "Dveri". ..Na sednici RIK-a je utvrđeno da Glišićeva kandidatura ima ukupno 12.733 pravno valjnih izjava birača...Pokret "Dveri" predao je ranije...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.