I Dragišić predsednički kandidat

Izvor: Kurir, 15.Apr.2012, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Dragišić predsednički kandidat

BEOGRAD - Republička izborna komisija proglasila je lidera Pokreta radnika i seljaka Zorana Dragišića za kandidata za predsednika Srbije na izborima 6. maja.

Pokret radnika i seljaka je kao kandidata za predsednika Srbije predložio Zorana Dragišića u petak ali je, nakon provere podnete dokumentacije, RIK naložio toj grupi građana da najkasnije u roku od 48 sati otkloni nedostatke i dostavi najmanje još 1.044 pravno valjanih sudskih izjava građana, kojim podržavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << njegovu kandidaturu.

RIK je tada utvrdio da je ukupan broj pravno valjanih izjava birača koji podržavaju Dragišićevu kandidaturu za predsednika Srbije 8.956, dok je za kandidaturu potrebno najmanje 10.000 potpisa građana.

U međuvremenu Pokret radnika i seljaka dostavio je RIK-u još 2.508 pravno valjanih izjava pa je Dragišić proglašen za kandidata na izborima 6. maja.

Potencijalni kandidati za predsednika Srbije imaju vremena još danas da se uključe u izbornu trku, jer u ponoć ističe rok dokle mogu da predaju kandidaturu podržanu sa najmanje 10.000 potpisa građana.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.