Guverner Ohaja: Nova srpska vlada progresivna

Izvor: Kurir, 01.Sep.2012, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Guverner Ohaja: Nova srpska vlada progresivna

Džon Kašić ocenio i da Srbija pokazuje da želi da bude pozitivna snaga u međunarodnoj zajednici

TAMPA - Guverner Ohaja, republikanac Džon Kašić smatra da je nova Vlada Srbije progresivna i reformski orijentisana, uz ocenu da Srbija pokazuje da želi da bude pozitivna snaga u međunarodnoj zajednici.

"Koliko sam ja upućen, nova vlada je prilično progresivna i reformski orijentisana i moj stav bi bio da su Srbi napredovali i pokazuju svetu da žele da budu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << veoma pozitivna snaga u međunarodnoj zajednici, što pozdravljam", rekao je Kašić u intervjuu za Glas Amerike.

On je ocenio i da su odnosi SAD i Srbije poboljšani.

"Nema sumnje da su bolji. Srbija je imala težak put pred sobom, ali su sada ušli u međunarodnu zajednicu na pozitivniji način i mislim da su se ti odnosi dramatično poboljšali", kazao je Kašić.

Prema njegovim rečima, ukoliko kandidat republikanaca za predsednika SAD Mit Romni pobedi na novembarskim izborima, glavna spoljnopolitička pitanja američke politike ostaće Bliski istok, Kina, Rusija i naročito razvoj događaja u Siriji i međunarodna reakcija na to.

"Što se tiče Balkana, i dalje postoje nerešeni i na neki način postojani problemi. Smatram da na tome moramo stalno da radimo i verujem da se zajednice približavaju jedna drugoj, ali će biti potreban stalan rad i pritisak", kazao je Kašić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.