Građanska Vojvodina pita stranke o decentralizaciji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Apr.2012, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građanska Vojvodina pita stranke o decentralizaciji

NOVI SAD -

Koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina uputila je otvorena pitanja o decentralizaciji i regionalizaciji Srbije svim političkim strankama koje učestvuju na parlamentarnim izborima, saopštila je danas ta koalicija.

Strankama je upućeno ukupno sedam pitanja, među kojima je i pitanje da li se decentralizacija Srbije nalazi na listi prioriteta određene stranke i zašto.

Tu su i pitanja koja se tiču fiskalne decentralizacije, povećanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nadležnosti Vojvodine i lokalnih samouprava, vrsta regionalizacije Srbije, kao i eventualnih izmena Ustava Srbije.

Građanska Vojvodina je navela da od političkih partija očekuje da odgovore na ta pitanja, jer su te važne teme nedovoljno zastupljene u predizbornoj kampanji.

"Odgovori na postavljena pitanja potrebni su kako bi građani Srbije i Vojvodine imali valjane informacije na osnovu kojih će se odlučiti za koga će glasati na izborima", piše u saopštenju i ocenjuje da bi o tim temama trebalo javno i otvoreno debatovati, a ne, kao do sada, "manipulisati".

Građanska Vojvodina je saopštila da će obaveštavati javnost o pristiglim odgovorima iz političkih stranaka i najavila da će nakon izbora pratiti da li su aktivnosti političkih stranaka na ovim poljima u skladu sa dobijenim odgovorima.

Građansku Vojvodinu čine Centar za regionalizam, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Centar za razvoj civilnog društva, Građanska akcija, Građanski fond Panonija, Zelena mreža Vojvodine, Otvoreni licej, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.