Građani podržavaju Vladu

Izvor: Akter, 25.Apr.2015, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građani podržavaju Vladu

Vladu Srbije podržava 65 odsto građana, premijer Aleksandar Vučić je dobio najbolju ocenu, 4,1, utvrđeno je i da nema velikih pomeranja u rejtingu stranaka

Stav anketiranih građana o Vladi je da je radila solidno, mada je mogla bolje, najviše joj se zamera smanjenje plata i penzija, ali niko ne može ozbiljno da kaže da nije uradila ništa.

Vlada Srbije je, smatraju anketirani građani, imala više nego solidan učinak, rekao je danas na konferenciji za novinare >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << analitičar Dejan Vuk Stanković, povodom istraživanja povodom godišnice rada Vade.

Osim na smanjenju plata i penzija, građani vladi najviše zameraju izostanak reformi javnog sektora i državne administracije, preveliko prusutvo u medijima, a najviše cene izostanak krupnih afera i finansijskih malverzacija, borbu protiv kriminala i korupcije i velike državne projekete, kao što je Beograd na vodi.

Govoreći o političkoj konstanti u izjašnjavanju građana, Stanković je rekao da Srpska napredna stranka ima 50,8 odsto podrške, a slede Socijalistička partija Srbije sa 10,1, Demokratka stranka sa 7,2 i Srpska radikalna stranka sa 6 odsto. Sve ostale stranke su ispod cenuzusa.

Istraživanje je urađeno sa 1.200 ispitanika, u peridu od 17. do 24. aprila ove godine.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.