Goati: Stvara se atmosfera da svi izbori budu 6. maja

Izvor: Blic, 03.Apr.2012, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Goati: Stvara se atmosfera da svi izbori budu 6. maja

-Stvara se atmosfera da svi izbori ipak budu 6. maja, izjavio je analitičar Vladimir Goati i naglasio da ne može da prognozira da li će predsednički izbori biti održani istog dana kad i parlamentrani, pokrajinski i lokalni.

"Ne bi mogao da se kladim, ali čini mi se da se stvara atmosfera da svi izbori budu istog dana. Govori se o verovatnoći i moglo bi se pretpostaviti da 6. maja imamo dva, tri ili četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << listića na izborima u zavisnosti od mesta na kom se glasa", rekao je Goati za B92.

On je međutim kazao da se sa razlogom dužina predsedničkog mandata ne poklapa sa mandatom vlade u većini zemalja pa i Srbiji.

"Zašto je zakonodavac zamislio da se mandat predsednika ne poklapa i bude petogodišnji umesto četvorogodišnji kao što je vladin i zašto se to u ovom slučaju ne poštuje, to je prosto druga problematika, ali ne mogu da je ne pomenem", naveo je Goati.

Predsednik Srbije danas ili sutra će odlučiti da li će podneti ostavku na mesto predsednika zemlje čime bi bilo omogućeno raspisivanje predsedničkih izbora.

Tadiću mandat ističe 15. februara 2013. godine, a izbori za predsednika Republike se po Ustavu raspisuju 90 dana pre isteka mandata predsednika i treba da se okončaju 30 dana pre isteka mandata, odnosno do 15. januara 2013. godine.

Poslednjih nekoliko nedelja učestalo se govori o mogućnosti da se predsednički izbori spoje sa parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima zakazanim za 6. maj, za šta je potrebno da Tadić podnese ostavku.

Povezane vesti: Istovremenim izborima biće ostvarene uštede Blok oko socijalista želi odvajanje lokalnih izbora
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Goati: Tadić ispred svih kandidata

Izvor: B92, 03.Apr.2012

Beograd -- Predsednik Transparentnosti Srbija Vladimir Goati kaže da je lider DS Boris Tadić, ako i predsednički izbori budu raspisani za 6. maj, "ispred svih kandidata"...On je u emisiji B92 "Hoću da znam" rekao da ne može da bude potpuno siguran u istovremeno održavanje predsedničkih i parlamentarnih...

Nastavak na B92...

Goati: Najverovatnije svi izbori 6. maja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Apr.2012

BEOGRAD -..Predsednik organizacije "Transparentnost Srbija" Vladimir Goati izjavio je danas da se može pretpostaviti da će i predsednički izbori biti održani 6. maja, istovremeno sa parlamentarnim i lokalnim izborima i ocenio da će učešće predsedničkih kandidata na tim izborima njihovim strankama...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.